Direct een elektricien nodig in Zandvoort? Bel 0251 509 102 Of vul het formulier in

Werkzaam in Zandvoort, hoofdvestiging Beverwijk

Krachtstroom aanleggen in Zandvoort

Wilt u overgaan op het koken op een elektrische kookplaat of heeft u een laadpaal aan huis nodig? Als uw energieverbruik hoger is dan wat een reguliere aansluiting aankan. Wilt u gebruikmaken van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Zandvoort? Wij staan voor u klaar om u te helpen.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

Bijna altijd worden de benamingen krachtstroom en 3-fasen aansluiting in dezelfde betekenis gebruikt. Hoewel ze in dezelfde context worden gebruikt, hebben krachtstroom en een 3-fasen aansluiting niet exact dezelfde betekenis. Krachtstroom is voornamelijk bedoeld voor het gebruik van zeer grote machines. Wanneer er in woonhuizen sprake is van krachtstroom, wordt er bijna altijd een 3-fasen aansluiting gerealiseerd.

Dankzij een 3-fasen aansluiting ontvangt u een stroomsterkte van maar liefst 25 ampère, verdeeld over drie fasen. Hierdoor is het mogelijk om apparaten met een hoger energieverbruik te gebruiken, aangezien de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) ontvangt in plaats van een keer 230 volt. Dankzij de toegevoegde spanning kunt u nu apparaten gebruiken die meer energie behoeven.

Een bubbelbad, sauna of inductiekookplaat zijn uitstekende keuzes. Als u een reguliere 1-fase aansluiting heeft, kunnen deze apparaten onmiddellijk overbelast raken. Dit is niet het geval omdat de stroomvoorziening nu verdeeld wordt over 3 fasen.

Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van Buhre Techniek een dagelijkse klus.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Wanneer u van plan bent om zeer krachtige machines te gaan gebruiken, is het noodzakelijk om krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting te hebben. Met deze apparaten is niet alleen een grotere energiebehoefte gemoeid, maar ook een verhoogde stroomspanning vereist. De standaardspanning van 230 volt die we gebruiken voor onze huishoudelijke apparaten, volstaat niet voor deze machines.

Krachtstroom voorziet u van een stroomsterkte van 400 volt. Om krachtstroom te kunnen gebruiken zal uw groepenkast daarop ingericht moeten worden. Alleen als dit is geregeld, kunnen de zware machines worden geïmplementeerd.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Als het gaat om het verkrijgen van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting, is de betrokkenheid van zowel een elektricien als uw netbeheerder vereist. Als u uw aansluiting wilt verzwaren, kunt u dat hier aanvragen. Het is van essentieel belang dat er zich een 3-fasen hoofdschakelaar bevindt in de groepenkast.

Wanneer er nog geen schakelaar geplaatst is, kan Buhre Techniek dit voor u in orde maken. Ook moeten apparaten die krachtstroom of een 3-fasen aansluiting nodig hebben worden aangesloten op het noodzakelijke Perilex stekkersysteem en de bijbehorende stopcontacten. Dat type stekkersysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de spanning over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van Buhre Techniek

Bij Buhre Techniek zorgen wij dat uw nieuwe aansluiting vakkundig wordt geïnstalleerd en nemen wij alle noodzakelijke maatregelen. Heeft u een vraag over een aansluiting voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen? Neem gerust contact met ons op via 0251 509 102. Voor al uw vragen kunt u ons telefonisch bereiken via 0251 509 102.


Snel een medewerker spreken? Bel 0251 509 102

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over Buhre Techniek

Professioneel Installateur Nodig? Buhre Techniek Staat Voor Je Klaar!


Op zoek naar een betrouwbare installateur? Bij Buhre Techniek ben je aan het juiste adres! Wij leveren servicegericht vakwerk, helemaal afgestemd op jouw wensen en met oog voor kwaliteit.


Wij zijn een team van elektrotechnische genieën die elke uitdaging met enthousiasme aangaan. Heb je te maken met een stroomstoring of een vervelend lek in huis? Geen zorgen, wij staan binnen 1 uur voor je deur om het probleem op te lossen. Neem direct contact op. Welk project je ook hebt, Buhre Techniek heeft voor alles een passende oplossing. Wij voeren nieuwbouw- en verbouwprojecten van A tot Z uit.


Bij Buhre Techniek kun je rekenen op servicegericht vakwerk. Onze gecertificeerde elektromonteurs hebben meer dan 18 jaar kennis en ervaring in de elektrotechniek branche. Of het nu gaat om vraagstukken in een woning of utiliteitsbouw, wij hebben de expertise in huis. Wij staan klaar om je te helpen!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Buhre Techniek

Door R
Op 22 juni 2023
10

Dustin is betrouwbaar en levert top werk! En heel prettig in de omgang. Een aanrader 👍

Door G.V.D
Op 6 juni 2023
10

Snelle reactie op en goede oplossing van gemelde storing. Deskundig en betrouwbaar en volgens offerte tot in de puntjes uitgevoerd tegen een reeele prijs. Een vakman!

Door J.B
Op 12 april 2023
10

Is heel klantvriendelijk komt afspraken na. Denkt met je mee Neemt echt de tijd voor de klant. Kortom aanrader

Door F.V.V
Op 28 februari 2023
8

Heeft ons uit de brand geholpen aardlekschakelaar defect vervangen en de stoppenkast vernieuwd nette werker!

Door Twan Vermeeren
Op 11 november 2022
10

Goede en harde werker, denkt mee in mogelijkheden en komt zijn afspraken na. Daarnaast een gezellige man om in huis te hebben en betrouwbaar!

Door Paul van Unen
Op 14 september 2022
10

Vakman, met een realistische prijsstelling. Komt op tijd, werkt netjes, en ruimt op na afloop.

Door Rik van der Geest
Op 3 juni 2022
10

Zeer professionele dienstverlening. Waar wij tegenaan liepen hebben de heren zo voor elkaar. We zijn er erg blij mee.

Door Ronald Leenstra
Op 18 mei 2022
10

Dustin heeft bij ons verschillende werkzaamheden gedaan, zoals het plaatsen van lampen en stopcontacten bij onze buitenkeuken en het installeren van rookmelders. Het werk werd snel en netjes opgeleverd, we zijn erg blij met het resultaat.

Door Erwin Laan
Op 18 mei 2022
10
Review heeft geen inhoud