Krachtstroom aanleggen in Zandvoort

Wilt u overstappen op inductie koken, heeft u zojuist een jacuzzi aangeschaft of wilt u voor uw bedrijf zware machines gaan inzetten? Dan zult u meer energie gaan gebruiken dan de meeste verbruikers. Bij Buhre Techniek helpen we u in Zandvoort graag me de aanleg van een 3-fasenaansluiting of krachtstroom. Bel naar 0251 - 50 91 02 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Zandvoort

De begrippen 3-fasen aansluiting en krachtstroom worden nogal eens in dezelfde context gebruikt. Toch is dat niet helemaal juist. Krachtstroom wordt eigenlijk alleen gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het in vrijwel ieder geval om een 3-fasen aansluiting wanneer het woord krachtstroom valt.

Een 3-fasen aansluiting zorgt voor een stroomvoorziening van drie keer 25 ampère (de stroomsterkte). Daardoor komt er in plaats van de gebruikelijke een maal 230 volt nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) uw groepenkast binnen. Vanwege die toegevoegde spanning wordt het mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gaan gebruiken.

Denkt u bijvoorbeeld aan een sauna, een bubbelbad of een inductiekookplaat. Deze apparaten zouden bij een gewone 1-fase aansluiting voor overbelasting zorgen. Maar omdat de spanning nu over 3 fasen wordt verspreid gebeurd dat niet.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting is nodig als u hele zware machines wilt gaan gebruiken. Deze apparaten hebben niet alleen meer elektriciteit nodig maar ook meer stroomspanning. De doorsnee 230 volt waar al onze huishoudelijke apparaten op draaien is onvoldoende voor dergelijke machines.

Bij krachtstroom is de spanning maar liefst 400 volt. Om gebruik te kunnen maken van de krachtstroom zal uw groepenkast er op aangepast moeten worden. Pas dan kunt u de zware machines gaan gebruiken.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Zandvoort?

Naast een elektricien bent u ook afhankelijk van uw netbeheerder voor het verkrijgen van een 3-fasen aansluiting of krachtstroom. Daar kunt u een verzwaring van uw aansluiting aanvragen. Wel is het hierbij belangrijk dat uw groepenkast een 3-fasen hoofdschakelaar heeft.

Is dat nog niet zo dan kunnen wij deze voor u plaatsen. Even als de noodzakelijke Perilex stekkersystemen en stopcontacten die gebruikt worden voor apparaten die afhankelijk zijn van een 3-fasen of krachtstroom aansluiting. Dat type stekkersysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de spanning over de verschillende fasen.

Contact met Buhre Techniek voor krachtstroom aanleggen in Zandvoort

Bent u geïnteresseerd in een krachtstroom of een 3-fasenaansluiting? Of bent u niet helemaal zeker wat voor type aansluiting u eigenlijk nodig heeft? In Zandvoort kunt u terecht bij Buhre Techniek. Ook voor een nadere uitleg.

Wij plaatsen graag uw nieuwe aansluiting en brengen alle benodigdheden mee. Dat geldt zowel voor een 3-fasen, een krachtstroom als een 2-fasen aansluiting. U kunt bellen naar 0251 - 50 91 02 of een offertaanvraag indienen via het contactformulier.