Groepenkast vervangen of uitbreiden in Zandvoort

Bent u op zoek naar een partij die uw groepenkast kan vervangen of uitbreiden in Zandvoort? Wellicht heeft u een verouderd exemplaar of heeft u kortgeleden geïnvesteerd in nieuwe elektrische apparatuur. Beide zijn een goede aanleiding om de groepenkast aan te pakken.

En wij van Buhre Techniek kunnen u daar bij helpen. Neem contact met ons op via 0251 - 50 91 02 of maak gebruik van het contactformulier. Dan zorgen we voor een uitstekend werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Zandvoort?

De twee meest gebruikte argumenten bij het vervangen van een groepenkast zijn gebruiksgemak en veiligheid. De meeste groepenkasten gaan zo’n 15 tot 20 jaar mee. Gaat de groepenkast al zo lang mee dan kan er een onveilige situatie ontstaan en neemt de kans op ongemakken toe.

Aardlekschakelaars doen het soms niet meer of schakelaars kunnen inbranden. Dat zou brand kunnen veroorzaken en voor andere levensgevaarlijke situaties kunnen zorgen. Maar er kan nog meer misgaan.

Omdat we steeds meer en sterkere elektrische apparaten zijn gaan gebruiken heeft een oudere groepenkast het moeilijk. Als er verscheidene apparaten tegelijk worden ingeschakeld terwijl ze deel uitmaken van eenzelfde groep resulteert dat mogelijk in overbelasting. Wat er toe leidt dat er regelmatig stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Zandvoort?

Bij overbelasting van bepaalde groepen hoeft een groepenkast niet per se vervangen te worden. Vaak is het uitbreiden van de huidige groepenkast ook een goede optie. In zo’n geval voegen we een of meerdere nieuwe groepen toe.

Met deze aanpassing wordt de stroom evenrediger over de groepen verdeeld. En wanneer u elektronica in huis haalt die veel stroom verbruikt zoals een sauna of een jacuzzi krijgen deze een aparte groep. Hetzelfde is mogelijk wanneer u graag zou willen overstappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

In elke woning en in ieder pand is een groepenkast aanwezig. Hier komt de stroom de woning binnen en wordt het doormiddel van verschillende groepen over het huis verdeeld. Iedere groep voorziet dus een specifiek gedeelte van de woning van stroom.

Als er te veel apparaten uit dezelfde groep op hetzelfde moment worden gebruikt loopt u het risico op overbelasting. Bij kortsluiting of overbelasting van een afzonderlijke groep slaat de groepstop uit. En zo niet, dan de aardlekschakelaar. Het is als het ware dus een veiligheidsmechanisme dat in werking treed zodat er geen rampen gebeuren bij overbelasting.

Contact met Buhre Techniek voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Zandvoort

Wilt u de kans op gevaarlijke situaties verkleinen door een gedateerde groepenkast te laten vervangen? Of wilt u graag een uitbreiding van de groepenkast voor meer gebruiksgemak van uw elektronische apparaten? Dat kunt u in Zandvoort overlaten aan Buhre Techniek. We zijn bereikbaar op 0251 - 50 91 02 en via het contactformulier.